Siirry sisältöön

Toinen erilainen kesä

Suomessa eletään toista Covid-19 -viruskevättä. Onneksi pandemia alkaa rauhoittua. Kiitos siitä kuuluu turvavälien pitäjille, terveudenhoitohenkilökunnalle ja rokotuksille. Tulevasta kesästä odotetaan rauhallista, mikä ei Tuulensuussa tarkoita, että ateljeetalossa olisi hiirenhiljaista tai ettei kulkijoita riittäisi veistospuistoon.

Tuulensuun ateljeetalon haku päättyi maaliskuussa. Hakemuksia saapui ennätysmäärä. Syynä lienee se, etteivät lentoreitit Suomesta ulkomaille ole vielä kunnolla auenneet ja niinpä myös taiteilijat hakeutuvat kotimaassa maalle veisien äärelle ja metsien rauhaan.

Tulevana kesänä Tuulensuussa ei järjestetä jo 2019 suunniteltua pariviikkoista tapahtumaa, Tuulensuun Kesää näyttelyineen, ei myöskään Arvon päiviä. Ehkä vuonna 2022 kaikki on toisin ja päästään kuulemaan Arvon päivien esitelmää ja osallistumaan kiinnostaviin keskusteluihin.

Tällä hetkellä Kolima on vielä jäässä. Varjopaikoissa veistospuiston poluilla on lumi. Kun jäät lähtevät Kolimasta ja laituri saadaan paikoilleen, niin kirvesmies asentaa laiturin päähän uudet penkit. Niin mikäpa siellä sitten on taas onkia, pulahtaan laiturilta uimaan tai ihailla usein niin lumoavaa ilta-auringon laskua. Laituripenkeillä on kiva istuskella ja jutella elämän menosta, luonnon kauneudesta ja tuntea lämmin kesäinen tullenvire iholla.

Kesää odotellessa hyvillä mielin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *