Siirry sisältöön

EU-hanke

Mukavaa retkipäivää! 

Tuulensuun veistospuisto on eri yhteyksissä todettu paikallisesti, alueellisesti ja kansallisesti merkittäväksi kulttuurikohteeksi.

Tuulensuun Taidesäätiö sai 2018 EU-rahaa Tuulensuun veistospuiston saavutettavuuden, käytön ja tunnetuksi tekemisen lisäämiseen. Leader-rahoitus ajoittui vuosille 2018–2020. Sen myötä syksyllä 2018 ja alkukesällä 2019 kunnostettiin veistospuiston polut niin, että niitä pääsee kulkemaan myös pikkulapset ja liikuntarajoitteiset.

Veistospuiston yhteydessä oleva Tuulensuun ateljeetalo ei ole avoinna suurelle yleisölle, eikä Tuulensuussa ole kaupallisia palveluita. Tästä syystä kesällä 2019 veistospuistossa vierailevien käyttöön saatiin laavu omien eväiden syöntiä ja makkaran paistoa varten.

Laavu sijaitsee parkkipaikan kohdalla rannassa. Ylempänä rinteessä on yleisölle varattu puucee. Laituri mahdollistaa sen, että vieraat voivat saapua myös veneellä Kolimaa pitkin.

Tuulensuun rantamaisema

Veistospuiston opasteet uusittiin 2018 ja 2019. Veistospuiston esitteet saatiin painosta kesällä 2019. Samana vuonna korjattiin pihassa olevan riihen sisäkatto. Riihestä tehdään veistospuiston infopiste.

Laavusta löytyy halkoja, tulitikkuja ja tulen sammuttamiseen sanko. Ystävällisesti pyydämme, että laavuja sen ympäristö jää käytön jälkeen sellaiseen kuntoon, että seuraavien vieraiden on mukava tulla. Roskat viedään Järkiniementien varressa, parkkipaikan vieressä olevaan jäteastiaan.

Tuulensuun veistospuiston saavutettavuuden lisäämiseen EU:n hankerahoitusta haettiin Pohjoisen Keski-Suomen Leader Viisari ry:n kautta ja rahoituksen myönsi Keski-Suomen ELY-keskus. Hankkeen rahoitus järjestyi Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.