Siirry sisältöön

EU-hanke

Mukavaa retkipäivää! 

Tuulensuun veistospuisto on eri yhteyksissä todettu paikallisesti, alueellisesti ja kansallisesti merkittäväksi kulttuurikohteeksi, mutta sen olemassaolo on pitkään ollut heikosti tunnettua.

Tuulensuun Taidesäätiö sai 2017 EU-rahaa Tuulensuun veistospuiston saavutettavuuden, käytön ja tunnetuksi tekemisen lisäämiseen. Leader-rahoitus ajoittuu vuosille 2017–2019. Sen myötä syksyllä 2017 ja alkukesällä 2018 kunnostetaan veistospuiston polut niin, että niitä pääsee kulkemaan myös pikkulapset ja liikuntarajoitteiset.

Koska Tuulensuun ateljeetalo ei ole avoinna suurelle yleisölle, eikä Tuulensuussa ole kaupallisia palveluita. Kesällä 2018 ja keväällä 2019 valmistuu veistospuistossa vierailevien käyttöön laavu omien eväiden syöntiä ja makkaran paistoa varten.

Laavu sijaitsee parkkipaikan kohdalla rannassa. Ylempänä rinteessä on yleisölle varattu puucee. Laituri mahdollistaa sen, että vieraat voivat saapua myös veneellä Kolimaa pitkin.

Tuulensuun rantamaisema

Veistospuiston opasteet uusitaan ja painetut veistospuiston esitteet ovat jaossa kesällä 2018. Seuraavana vuonna yleisön käytössä on myös pihassa oleva riihi, josta tulee veistospuiston infopiste.

Laavusta löytyy halkoja ja tulitikkuja. Ystävällisesti pyydämme, että laavuja sen ympäristö jää käytön jälkeen sellaiseen kuntoon, että seuraavien vieraiden on mukava tulla. Roskat viedään Järkiniementien varressa, parkkipaikan vieressä olevaan jäteastiaan.

Tuulensuun veistospuiston saavutettavuuden lisäämiseen EU:n hankerahoitusta on haettu Pohjoisen Keski-Suomen Leader Viisari ry:n kautta ja sen on myöntänyt Keski-Suomen ELY-keskus. Hankkeen rahoitus on järjestynyt Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.