Etusivu
Ajankohtaista
Maisema
Ateljeetalo
Hakeminen
Veistospuisto
Taidekokoelma
Näyttelyt
Perustaja
Tuulensuun tarinoita
Media-arkisto
Yhteystiedot
Linkit
English Summary
Viitasaaren kuvataiteen historiaa
Sivuston tekijät
Ajankohtaista
 

Kesäksi 2017 ateljeetalo Tuulensuuhun

Ateljeetalo Tuulensuu sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa Viitasaaren Kärnässä, tarkemmin Pasalan kylässä Kolima-järven rannalla. Seutu on rauhallista metsien ympäröimää maanviljelysseutua.

Tuulensuun Taidesäätiö vuokraa kesäisin Tuulensuun ateljeetaloa kuvataiteilijoille, jotka saavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen luontoon, maaseudun elämäntapaan ja ihmisiin.

Vuokrattavana on hirsinen 175 neliön asunto- ja työtila mukavuuksin. Tuulensuuhun ei ole säännöllistä, julkista liikennettä ja sieltä on Viitasaaren keskustaan 29 kilometriä. Liikkumista helpottaa, jos hakijalla on käytössä auto.

Ateljeetaloa vuokrataan Suomessa asuville hakijoille, jotka tulevat itsenäisesti toimeen maaseutuolosuhteissa. Ateljeetaloa voidaan vuokrata myös muille kulttuurialan toimijoille varaustilanteen niin salliessa eli jos kuvataiteilijoita tai kuvataidealalla toimivia ei ole hakijoina.

Kesällä 2017 ateljeetalo on vuokrattavissa ajalla 15.5.-17.9.2017.

Vuokraus tapahtuu viikon tai useamman jaksoissa. Säätiön tavoitteena olisi saada pidempiä vuokrausjaksoja, mistä syystä kuukauden vuokra-aika on suhteessa edullisin. Hinnasto on seuraava 4 viikko yhtäjaksoisesti 1000 euroa (250 euroa/viikko), 3 viikkoa 900 euroa, 2 viikkoa 600 euroa ja 1 viikko 300 euroa. Vuokralaisten vaihto tapahtuu sunnuntaina.