Etusivu
Ajankohtaista
Maisema
Ateljeetalo
Hakeminen
Veistospuisto
Taidekokoelma
Näyttelyt
Perustaja
Tuulensuun tarinoita
Media-arkisto
Yhteystiedot
Linkit
English Summary
Viitasaaren kuvataiteen historiaa
Sivuston tekijät
Ateljeetalo Tuulensuu
Tuulensuun kaksikerroksinen, hirsistä rakennettu vierasateljee valmistui vuoden 1987 lopulla. Talon ideana on tarjota kuvataiteilijoille mahdollisuus työskennellä suomalaisella maaseudulla sekä tutustua pohjoisen Keski-Suomen luontoon ja paikalliseen elämäntapaan ja ihmisiin.

Ateljeetalon on suunnitellut oululainen arkkitehti Kimmo Kuismanen. Ateljeen asuin- ja työtilojen yhteispinta-ala on 175 m2. Seitsemän metriä korkean, parvellisen ateljeen ikkunat ovat pohjoiseen. Työtila saa valoa myös kattoikkunoiden kautta. Ateljee on tarkoitettu lähinnä taidemaalarien työtilaksi. Sen pinta-ala on 75 m2.

Talon asuintilat käsittävät keittiön, olo- ja makuuhuoneen, pesutilat, saunan ja WC:n. Jääkaappi ja liesi toimivat sähköllä. Rakennuksessa on takka. Rannassa on erillinen savusauna. Vuodevaatteet ja ruokailuvälineet on järjestetty talon puolesta, mutta liinavaatteet vierailijat tuovat mukanaan.

Tuulensuun ateljeetaloa vuokrataan viikon tai useamman viikon jaksoissa kevät-, kesä- ja syysaikana. Vuokran suuruus vaihtelee vuokrausviikkojen määrän mukaan. Yhden, kahden ja kolmen viikon vuokra on 300 euroa/viikko ja neljän viikon vuokra 250 euroa/viikko.

Tuulensuun tilat ovat kaikkien Suomessa asuvien ja suomalaisen maaseudun oloja tuntevien kuvataiteilijoiden haettavissa. Ateljeetaloa voidaan vuokrata myös muille kulttuurialan toimijoille varaustilanteen niin salliessa eli jos kuvataiteilijoita tai kuvataidealalla toimivia ei ole hakijoina.

Taidetalo Tuulensuun postiosoite on Ateljeetalo Tuulensuu, Järkiniementie 75, 44610 Kärnä.