Siirry sisältöön

Hakeminen

Tuulensuun ateljeetaloa vuokrataan kesäisin Suomessa asuville tai suomalaiset maaseutuolosuhteet tunteville kuvataiteilijoille. Jos kuvataiteilijoita tai kuvataidealalla toimivia ei ole hakijoina, taloa vuokrataan myös muille kulttuurialan toimijoille varaustilanteen niin salliessa.

Tuulensuun ateljeetalon toimintaperiaate poikkeaa nykymuotoisesta residenssitoiminnasta sikäli, ettei Tuulensuulla ole residenssi-isäntää tai -emäntää eikä erikseen kirjattua residenssiohjelmaa.  

Ateljee palvelee parhaiten maalareita, mutta se sopii myös muiden taiteenalojen edustajille. Tuulensuussa on hyvä työskennellä tavoitteellisesti kenenkään häiritsemättä tai vaihtoehtoisesti kerätä voimia tuleviin haasteisiin. Talo sopii myös projektityöskentelyyn.

Tuulensuun ateljeetalo on aloittanut toimintansa 1980-luvun lopulla ennen nykyisenkaltaisen residenssitoiminnan alkua. Tuulensuun tarkoituksena on tarjota taiteilijoille työtila ja mahdollisuus tutustua paikalliseen elämäntapaan ja luontoon.

Ateljeesta maksetaan ylläpitokustannukset kattava vuokra, jonka suuruuden päättää säätiön hallitus aina vuoden alussa. Kesän 2021 haku alkaa tammi-helmikuun vaihteessa ja päättyy maalis-huhtikuun vaihteessa. Ateljeetalon ateljee on tarkoitettu kesäkäyttöön. Taloa vuokrataan toukokuun puolivälistä syyskuun loppuun. 

Tuulensuuhun haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään säätiön sihteerille mieluiten sähköpostilla. Hakemukseen merkitään haluttu aika ja perustelut. Kuvataiteilijahakijoiden toivotaan liittävän hakemukseensa CV tai tiivis selvitys toiminnasta.

Päätökset valinnoista tehdään mahdollisimman pian hakuajan päättymisen jälkeen. Hakija ja Tuulensuun Taidesäätiö solmivat kirjallisen vuokrasopimuksen tilojen käytöstä ennen vuokra-ajan alkamista. Siitä käy ilmi vuokranmaksupäivä, avaimen noutopaikka ja tilojen käyttöön liittyvät asiat. Vuokrasopimuksessa vuokralainen sitoutuu jättämään tilat samanlaiseen kuntoon, jossa ne olivat saavuttaessa.

Vuokrajakson alkaessa ateljeetalo on vapaa käyttöön alkaen klo 15. Viimeisen päivän lähtöaika on klo 12.

Tuulensuun ateljeetalon hakemukset lähetetään mieluiten sähköpostilla osoitteella:

info (at) tuulensuu.net
Tuulensuun Taidesäätiö
Marjo-Riitta Simpanen
Postikatu 11 B 10
35820 Mänttä
045 318 5861

Huom!

Tuulensuun ateljeetaloa on vuokrattu varaustilanteen niin salliessa myös erilaisten perhe-, suku- ja muiden tapaamisten pitopaikaksi (75 euroa/vrk).