Siirry sisältöön

Hakeminen

Tuulensuun ateljeetaloa vuokrataan kesäisin Suomessa asuville tai suomalaiset maaseutuolosuhteet tunteville kuvataiteilijoille. Jos kuvataiteilijoita tai kuvataidealalla toimivia ei ole hakijoina, taloa voidaan vuokrata myös muille kulttuurialan toimijoille varaustilanteen niin salliessa.

Piilutuista hirsistä rakennettu, kooltaan 175 m² ateljeetalo on kaksikerroksinen. Alakerrassa on keittiö, oleskelutila, sauna, pesuhuone, suihku ja wc, kaksi takkaa, yksi makuuhuone ja tilava maalarin ateljee.

Ateljee palvelee parhaiten maalareita, mutta se sopii myös muiden taiteenalojen edustajille. Tuulensuussa on hyvä työskennellä tavoitteellisesti kenenkään häiritsemättä tai vaihtoehtoisesti kerätä voimia tuleviin haasteisiin. Talo sopii myös projektityöskentelyyn.

Tuulensuun ateljeetalo on aloittanut toimintansa jo 1980-luvun lopulla ennen nykyisenkaltaisen residenssitoiminnan alkua. Sen toimintaperiaate poikkeaa nykymuotoisesta residenssitoiminnasta sikäli, ettei Tuulensuulla ole kirjattua residenssiohjelmaa, ei myöskään residenssi-isäntää tai -emäntää.

Tuulensuu tarjoaa rauhallisen ja avaran työtilan luonnonkauniissa ympäristössä, asunnon kaikin mukavuuksin sekä mahdollisuuden tutustua pohjoisen Keski-Suomen maaseutuun. Liikkumisen kannalta auto on välttämätön.

Ateljeetalosta maksetaan ylläpitokustannukset kattava vuokra, joka on vuonna 2021 ajankohdan ja vierailun pituuden mukaan joko 300 tai 400 euroa / viikko.

Kesän 2021 hakuaika on ma 1.2.-ke 31.3.2021. Taloa vuokrataan toukokuun puolivälistä syyskuun loppuun.

Viikkojen 20 - 23 (17.5.-13.6.2021) viikkovuokra on 300 euroa.

Viikkojen 24 - 25 (14.6.-27.6) ja viikkojen 28 - 38 (12.7.-26.9.) viikkovuokra on 400 euroa.

Jos vuokra-aika on pidempi kuin yksi viikko, seuraavien viikkojen vuokra on 300 euroa / viikko.

Viikot 26 - 27 (28.6.-11.7.) on varattu Tuulensuun Kesä 2021 -tapahtumalle, mikäli sitä ei koronarajoitusten vuoksi jouduta perumaan. Kyseiset viikot eivät ole tällä hetkellä varattavissa, mutta jos Tuulensuun kesätapahtuma joudutaan perumaan, myös nämä viikot vapautuvat vuokraukseen.

Tuulensuuhun haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään säätiön sihteerille mieluiten sähköpostilla. Hakemukseen merkitään perustelut ja toivottu aika. Etusijalla ovat taiteilijat, joilla on akuutti tarve saada työtila omaan luovaan työskentelyyn tai projektiin. Mutta myös uusien ideoiden hakeminen ja uusien voimien kerääminen tulevaa varten voi olla syy hakea Tuulensuuhun rauhaan. Hakemukseen liitetään CV tai lyhyt selvitys hakijan aiemmasta toiminnasta kuvataiteen parissa.

Päätökset valinnoista tehdään mahdollisimman pian hakuajan päättymisen jälkeen. Koronatilanne aiheuttanee tänäkin vuonna epävarmuutta, mutta vallitsevien säädösten mukaan eletään.

Hakija ja Tuulensuun Taidesäätiö solmivat kirjallisen vuokrasopimuksen tilojen käytöstä ennen vuokra-ajan alkamista. Siitä käy ilmi vuokranmaksupäivä, avaimen noutopaikka ja tilojen käyttöön liittyvät asiat.

Vuokrasopimuksessa vuokralainen sitoutuu jättämään tilat samanlaiseen kuntoon, jossa ne olivat saavuttaessa. Vuokrajakson alkaessa ateljeetalo on vapaa käyttöön alkaen klo 15. Viimeisen päivän lähtöaika on klo 12.

Tuulensuun ateljeetalon hakemukset lähetetään mieluiten sähköpostilla osoitteella:

info (at) tuulensuu.net
Tuulensuun Taidesäätiö
Marjo-Riitta Simpanen
Postikatu 11 B 10
35820 Mänttä
045 318 5861

Huom!

Tuulensuun ateljeetaloa on vuokrattu varaustilanteen niin salliessa myös erilaisten perhe-, suku- ja muiden tapaamisten pitopaikaksi (75 euroa/vrk).