Siirry sisältöön

Säätiö

Tuulensuun Taidesäätiön perusti vuonna 1999 pankinjohtaja Arvo Kananen (1916–2014).

Tuulensuun ateljeetalon avajaisissa isäntä ottamassa vastaan vieraitaan, vasemmalla pankinjohtaja Olavi Kanerva ja keskellä päätoimittaja emeritus, professori h.c. Kyösti Sorjonen, sanomalehti Keskisuomalaisen pakinoitsija Joel

Tuulensuun Taidesäätiön kotipaikka on Viitasaari ja sen tarkoitus on kuvataiteen edistäminen ja tunnetuksi tekeminen. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa jatkamalla 1950-luvulla aloitettua kuvataiteilijoiden työskentelyn tukemista ylläpitämällä 1989 aloitettua ateljeetalon toimintaa Viitasaarella Pasalan kylässä Tuulensuun tilalla sekä jatkamalla Tuulensuuhun 1990 perustetun veistospuiston kehittämistä.

Arvo Kananen toimi aktiivisesti säätiönsä rahoittajana ja taustavaikuttajana säätiön toiminnan ensimmäiset viisi vuotta ja voimiensa mukaan myöhemminkin aina kuolemaansa syksyyn 2014 asti.

Kanasen kuoleman jälkeen säätiö on keskittänyt voimiaan ateljeetalon ja veistospuiston kunnostamiseen sekä taidekokoelman tilanteen järjestämiseen.

Syksyllä 2017 Tuulensuun Taidesäätiön arkisto siirrettiin Kansallisarkistoon Jyväskylään. Arkisto täydentyy tulevina vuosina.

Arvo Kanasen / Tuulensuun Taidesäätiön arkisto siirrettiin syksyllä 2017 Kansallisarkistoon Jyväskylään

Tuulensuun Taidesäätiö on vuodesta 2011 alkaen järjestänyt yhdessä Viitasaaren kulttuuritoimen kanssa Tuulensuun ateljeelaossa Arvon päivät -tapahtumaa kesä- ja heinäkuun vaihteessa. Tapahtuma on kaikille avoin esitelmä- ja keskustelutilaisuus.

Tuulensuun Taidesäätiön esite ladattavissa täältä: Esite Tuulensuun Taidesäätiö.