Siirry sisältöön

Hakeminen

[Ateljeetalon kesän 2024 haku on päättynyt. Tämä sivu päivitettään seuraavan kerran vuoden 2025 alussa.]

Tuulensuun ateljeetaloa vuokrataan kesäisin Suomessa asuville tai suomalaiset maaseutuolosuhteet tunteville kuvataiteilijoille. Jos kuvataiteilijoita tai kuvataidealalla toimivia ei ole hakijoina, taloa voidaan vuokrata myös muille kulttuurialan toimijoille varaustilanteen niin salliessa.

Talon ateljee palvelee parhaiten maalareita, mutta se sopii myös muiden taiteenalojen edustajille. Tilat sopivat myös projektityöskentelyyn. Tuulensuussa on hyvä työskennellä tavoitteellisesti kenenkään häiritsemättä tai vaihtoehtoisesti kerätä voimia tuleviin haasteisiin.

Tuulensuun ateljeetalo on aloittanut toimintansa jo 1980-luvun lopulla ennen nykyisen kaltaisen residenssitoiminnan alkua. Sen toimintaperiaate poikkeaa nykymuotoisesta residenssitoiminnasta sikäli, ettei Tuulensuulla ole kirjattua residenssiohjelmaa, ei myöskään residenssi-isäntää tai -emäntää.

Tuulensuu tarjoaa rauhallisen ja avaran työtilan luonnonkauniissa ympäristössä, asunnon kaikin mukavuuksin sekä mahdollisuuden tutustua pohjoisen Keski-Suomen maaseutuun. Liikkumisen kannalta auto on välttämätön.

Ateljeetalosta maksetaan ylläpitokustannukset kattava vuokra, joka oli vuonna 2024 ajankohdan ja vierailun pituuden mukaan joko 350 euroa / viikko tai 450 euroa / viikko.

Kesän 2024 hakuaika on to 1.2. - su 31.3.2024. Taloa vuokrataan toukokuun lopulta syyskuun puoliväliin.

Viikkojen 23 - 24 (3.6 .- 16.6.2024) viikkovuokra on 350 euroa ja viikkojen 25 - 36 (17.6. - 15.9.2024) viikkovuokra on 450 euroa. Jos vuokra-aika on pidempi kuin yksi viikko, seuraavien viikkojen vuokra on 350 euroa / viikko.

Tuulensuuhun haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään säätiön sihteerille sähköpostilla. Hakemukseen merkitään perustelut ja toivottu aika. Etusijalla ovat taiteilijat, joilla on akuutti tarve saada työtila omaan luovaan työskentelyyn tai projektiin. Mutta myös uusien ideoiden hakeminen ja uusien voimien kerääminen tulevaa varten voi olla syy hakea Tuulensuuhun rauhaan. Hakemukseen liitetään CV tai lyhyt selvitys hakijan aiemmasta toiminnasta kuvataiteen parissa.

Päätökset valinnoista tehdään mahdollisimman pian hakuajan päättymisen jälkeen.

Hakija ja Tuulensuun Taidesäätiö solmivat kirjallisen vuokrasopimuksen tilojen käytöstä ennen vuokra-ajan alkamista. Siitä käy ilmi vuokranmaksupäivä, avaimen nouto- ja palautuspaikat sekä muut tilojen käyttöön liittyvät asiat.

Vuokrasopimuksessa vuokralainen sitoutuu jättämään tilat samanlaiseen kuntoon, jossa ne olivat saavuttaessa. Vuokrajakson alkaessa ateljeetalo on vapaa käyttöön maanantaina alkaen klo 15. Viimeisen päivän, sunnuntain lähtöaika on klo 12.

Tuulensuun ateljeetalon hakemukset lähetetään (mieluiten) sähköpostilla.

HUOM! info-sähköpostin käytössä joku ongelma, selvitellään asiaa.

Käytä sähköpostia: info@tuulensuu.net - toimii myös mrsimpanen@gmail.com

Kirjeposti osoitteella:

Tuulensuun Taidesäätiö
Marjo-Riitta Simpanen
Vaasankatu 8 A 15
40100 Jyväskylä

Lisätietoja: sihteeri, puh. 045 318 5861 tai info@tuulensuu.net

Huom!

Tuulensuun ateljeetaloa on vuokrattu varaustilanteen niin salliessa myös erilaisten perhe-, suku- ja muiden tapaamisten pitopaikaksi (75 euroa/vrk).