Siirry sisältöön

Toinen erilainen kesä

Suomessa eletään toista Covid-19 -viruskevättä. Onneksi pandemia alkaa rauhoittua. Kiitos siitä kuuluu turvavälien pitäjille, terveydenhoidon henkilökunnalle ja rokotuksille. Tulevasta kesästä odotetaan rauhallista, mikä ei Tuulensuussa tarkoita, että ateljeetalossa olisi hiirenhiljaista tai etteikö kulkijoita riittäisi veistospuistoon.

Tuulensuun ateljeetalon haku päättyi nyt keväällä, maaliskuussa ja hakemuksia saapui ennätysmäärä. Syy lienee se, etteivät lentoreitit Suomesta ulkomaille ole vielä kunnolla auenneet. Näin taiteilijat hakeutuvat kotimaassa maalle vesien äärelle ja metsien rauhaan.

Tulevana kesänä Tuulensuussa ei järjestetä jo vuodelle 2019 suunniteltua pariviikkoista tapahtumaa, Tuulensuun Kesää näyttelyineen, ei myöskään Arvon päiviä. Ehkä vuonna 2022 kaikki on toisin ja päästään taas kuulemaan Arvon päivien esitelmää ja osallistumaan kiinnostaviin keskusteluihin.

Tällä hetkellä Kolima on vielä jäässä ja varjopaikoissa veistospuiston poluilla on lunta. Kun jäät lähtevät ja laituri saadaan paikoilleen, niin kirvesmies asentaa laiturin päähän uudet penkit. Niin mikäpa siellä sitten on taas onkia, pulahtaa laiturilta uimaan tai vaikkapa ihailla usein niin lumoavaa ilta-auringon laskua. Laiturilla on kiva istuskella ja jutella elämän menosta, luonnon kauneudesta ja tuntea lämmin kesäinen tuulenvire iholla.

Kesää odotellessa hyvillä mielin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *