Siirry sisältöön

Ensi kesää odotellessa

Korona-kesä 2020 on kääntynyt syksyyn. Kulunut kesä oli Tuulensuussa rauhallinen. Epidemia ei juurikaan tuntunut maalla metsien ja peltojen keskellä. Viimeiset ateljeetalon kesävieraat sen sijaan saivat kokea sisämaata ravistelleen Aila-myrskyn (17.9.2020), joka katkaisi muutamaksi hetkeksi sähköt Järkiniemestä ja Tuulensuustakin.

Myrskyn pyyhittyä Järkiniemen yli kuivia oksanrankoja ja lehtiä löytynee nyt veistospuiston poluilta. Muuten syksystä tulee toivottavasti yhtä värikäs ja kaunis kuin aina ennenkin. Tuulensuun hiljaisuudessa viipyvät vielä hetken joutsenet ja kurjet ennen kuin nekin vaihtavat maisemaa.

Kuvataiteilijoille viime kesä oli erikoinen, sillä monet kansainväliset residenssit laittoivat ovensa kiinni ja residenssiohjelmat pantiin jäihin. Koska ulkomaille ei päästy ja Suomeen tulokin oli hankalaa ellei mahdotonta, kotimaan vierasateljeet ja muut kulttuurikäyntikohteet nousivat arvoon avaamattomaan. Ne alkoivat kiinnostaa.

Ja näkemistä ja kokemistahan Suomessa on ja hienoja paikkoja, jossa voi kesänsä viettää. Aikoinaan Tuulensuun ateljeetalon rakentamisen ideana oli, että myös eteläiseen Suomeen asettuneilla kuvataiteilijoilla olisi mahdollisuus työskennellä tai viettää kesää maalla ja tutustua pohjoisen Keski-Suomen maaseutuun ja ihmisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *