Siirry sisältöön

Juhannusviikon helteet

Aurinko paistaa pilvettömältä, siniseltä taivaalta ja lämpömittari näyttää hellelukemia. Tuulensuussa taitaa kuitenkin aina tuulla sen verran, ettei helle siellä tunnu epämiellyttävältä.

Tuulensuun osalta kuluneen kevään korona muutti arjen rutiineita, joihin nyt kesäkuun puolivälissä aletaan taas palailla. Suomessa päästään jo liikkumaan ja kotimaan matkailu tuntuu kiinnostavan ihmisiä uudella tavalla.

Keväällä määräaikaan mennessä Tuulensuun ateljeetaloon saatiin runsaasti hakemuksia. Korona kuitenkin vihelsi pelin poikki ja moni taiteilija perui saapumisensa. Sittemmin kun tautitilanne helpottui, Viitasaaren kesäviikot kiinnostavat taas ja uusiakin hakijoita on ilmaantunut.

Tuulensuun veistospuistossa loppukevään tilanne oli hyvin toisenlainen. Siellä korona lisäsi kävijöitä, sillä puistossa pääsee liikkumaan ilman virustartunnan vaaraa. Entiseen tapaan alkavana kesänä järjestetään heinä- ja elokuussa kolme veistospuiston esittelyä, joihin on vapaa pääsy.

Harmillista kuitenkin on, että Lasten taidepajapäivät, Tuulensuun taidekokoelmaa esittelevä taidenäyttely ja Arvon päivät jouduttiin tältä kesältä perumaan. Tapahtumat siirtyvät seuraavaan kesään.

On ollut hienoa huomata, että suomalainen maaseutu kiinnostaa taas, joten tervetuloa käymään! Veistospuistovierailu on maksuton ja sinne voivat kaikki tulla. Osoite on Järkiniementie 75, Kärnä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *